Del 30 de juny al 12 de desembre de 2021


Després d’un any d’aturada forçada per la pandèmia, hem reactivat els Diàlegs amb la Casa Duran que arriben a la seva 4a edició amb la intervenció Representació d’una mort anunciada, d’Ana DMatos.
Es tracta d’una proposta molt potent i valenta que parla del paper de la dona, de l’apropiació d’espais històricament masculins i, perquè no, de la mort física però també simbòlica de la dona creadora. 
El projecte que ens presenta Ana DMatos visibilitza la convivència amb els espais de la casa, mira cap a la infantesa i el seu aprenentatge, l’amor romàntic i la família. A la casa vam aprendre l’afecte, tan necessari per al creixement personal però és, alhora, un artefacte polític de normalització. La casa, i aquesta en particular, amb el seu marcat caràcter burgès del segle XIX és una oportunitat per pensar el poder. 
Fins a 10 instal·lacions diferents es podran trobar al llarg del recorregut per les diferents estances de la casa. Cada espai s’obre a una nova reflexió amb un diàleg intens, potent i, a cops dolorós, entre un patrimoni històric -la casa burgesa i tot el que ella representa- i una proposta oberta i valenta que pretén interpel·lar-nos i obrir els ulls a noves formes de mirar i viure.
Per més informació vegeu podeu consultar el dossier de premsa

Col·labora:
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya - Diputació de Lleida - Institut d'Estudis Ilerdencs