L’actual Museu de Cervera s'ha convertit en un espai expositiu on hi trobareu:

CASA MUSEU DURAN I SANPERE

Planta baixa:
Originàriament és on es trobaven les dependències més lligades a l’explotació agrícola de la casa. 
Actualment, hi ha la instal·lació de l’espai I'm 93, dedicada als pilots cerverins Marc i Àlex Márquez, l'exposició de referència La Cervera de 1700 i l'Espai barroc, exposició de llarga durada i la sala d'exposicions temporals.

Primer pis: 
La Casa Duran i Sanpere de Cervera és un bon exemple de llar burgesa catalana de finals del segle XIX. Una passejada per les sales de rebre, amb els grans salons decorats per mostrar-se en societat, permeten entendre una nissaga, la dels Duran, fortament arrelada a la vida política i social de la ciutat. Els espais més íntims de la casa, com la capella particular, i els espais més funcionals, com el menjador, el despatx i la cuina, parlen de les relacions familiars i les formes de vida pròpies d’aquell moment i les seves transformacions al llarg dels anys en què la casa va estar habitada.

Segon pis:
Originàriament aquest espai era reservat al servei de la casa i era aquí, on també s’hi celebrava la tradicional matança del porc.
Actualment és on trobem els espais tècnics del museu.

 

Informació Casa Museu Informació Exposicions Permanents


MUSEU DEL BLAT I LA PAGESIA
 

El Museu del Blat i la Pagesia era un museu de caràcter etnogràfic. Presentava una mostra significativa de la cultura material de les diferents activitats de la vida rural. La col·lecció està formada per objectes de les estances de la casa i activitats típicament domèstiques, les feines del camp, l’elaboració dels productes, els oficis tradicionals,…

 En aquests moments s'està treballant en un nou projecte museològic, que situarà la seu principal a l'antiga farinera de Cervera.


 

MUSEU COMARCAL DE CERVERA

C/Major, 115
25200 CERVERA
Tel. 973 533 917
museu@museudecervera.cat

Coordenades del punt
Longitud: 3.026585 Latitud: 41.780123 (WGS84)
E (X): 502303.0m - N (Y): 4625569.0 m (ED50 UTM 31N)
E (X): 502209.3m - N (Y): 4625364.2 m (ETRS89 UTM 31N)

 
TAMBÉ ENS PODEU TROBAR A: