Del 21 de setembre de 2022 al 8 de gener de 2023


Horaris de visita: Divendres a les 17h, dissabte a les 12h i a les 17h i diumenge a les 12h

En aquesta edició de Diàlegs amb la Casa Duran, l’artista que signa la intervenció és la Carlota Herebia que ens proposa un viatge a tot un món oníric sorgit dels gustos literaris i els estats d’ànim de l’Hermínia Grau i Aymà, redescoberts a través de la seva correspondència amb l’escriptor i historiador Ernest Martínez Ferrando.
La idea d'aquest projecte comença pensant sobre la Casa com un espai contenidor de sensacions i vivències. A l'artista l'interessa dialogar amb l'esperit, amb l'ànima de l'habitatge, no com quelcom fantasmagòric o paranormal, sinó com aquella dimensió atemporal que tenen els sentiments, les emocions i els pensaments, tant de les persones que hi han viscut com dels visitants actuals. Dels diferents epistolaris conservats de la família, ha triat l'edició del 2004 de Teresa Muñoz, que publica les 56 cartes que l’escriptor i historiador Jesús Ernest Martínez Ferrando va enviar a Hermínia Grau i Aymà, i que actualment es conserven al Fons Duran i Sanpere de l’Arxiu Històric de la Segarra. Són cartes datades entre el 1944 i el 1962, mitjançant les quals Ferrando respon principalment a la petició inicial d'Hermínia de suggerir-li lectures i edicions bibliogràfiques concretes. 
Es tracta d’una iniciativa que convida a revisar uns espais domèstics originals de la segona meitat del segle XIX sota una mirada contemporània que ens ha d’ajudar a reflexionar sobre conceptes íntims però universals.

Per a més informació podeu consultar la nota de premsa

Col·labora:

Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya - Diputació de Lleida - Institut d'Estudis Ilerdencs