CAMPANYA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA I RECOLLIDA D’OBJECTES 

#memoriespandemia

QUÈ I PERQUÈ

El Museu proposa una campanya de recollida de documents i objectes materials que testimoniïn el pas de la COVID 19 pel nostre país.
L’objectiu és preservar els testimonis de la memòria oral, escrita, audiovisual i objectes que ajudin a interpretar l’impacte de la pandèmia mundial al nostre país.
Aquest fons material pot ser molt divers: EPI (guants, màscares, bates i altre material sanitari...), cartells de tancat per COVID19, dibuixos o altres materials elaborats individualment o col·lectiva per fer front a la pandèmia, objectes domèstics que reflecteixen la vida sota mesures de quarantena i distanciament social; nous productes creats per empreses i indústria; obres d'art a l’espai públic; i ítems que representen projectes i iniciatives comunitàries. En el pla documental els suports poden ser: fotografies, vídeos, missatges de veu, etc. 
El material donat esdevindrà el patrimoni cultural que les properes generacions podran vincular amb aquesta crisi que primer és sanitària, però també social, econòmica i cultural. 
Aquesta és una campanya que es realitza de forma coordinada amb diferents museus de les Xarxes de Museus d’Història i de Museus d’Etnologia de Catalunya i del Museu d’Història de Catalunya. Això ens permetrà, una vegada finalitzada la campanya, posar en comú el material donat, i avaluar-ne el resultat per tal de poder fer-ne una lectura transversal i en clau de país.

T'agradaria participar-hi? Doncs descarrega't el document de com fer-ho aquí.
We use cookies to help provide you with the best possible online experience. By using this site, you agree to our use of cookies. More information
Settings