L’antiga farinera de Cervera. Projecte de recerca oral i inventari de la maquinària.
L’antiga farinera de Cervera forma part d’un complex més important que va rebre el nom de Sindicat Agrícola de Cervera i sa comarca. El Sindicat va ser fundat l’any 1918 i estava equipat amb tot el necessari per a fer front les necessitats que tenia el pagès. Després de múltiples vicissituds, l’any 1985, davant la impossibilitat d’afrontar tots els deutes que s’havien contret amb els socis, proveïdors i banca privada, la Cooperativa de Cervera va ser adjudicada al Banc Central, principal creditor de l’entitat el qual, posteriorment, la va vendre a mans particulars.

L’any 2002 la Paeria de Cervera va comprar l’antiga farinera, declarada el 2003 Bé Cultural d’Interès Nacional i, en aquests moments, i després d’anys d’abandonament, s’està treballant en noves propostes que permetin la recuperació de l’edifici i el poder dibuixar un nou projecte museístic per a la ciutat.

MEMBRES DE L’EQUIP DE RECERCA

Carme Bergés Saura, coordinadora

Montse Graells Vilardosa

Ramon Pijuan Regidor
We use cookies to help provide you with the best possible online experience. By using this site, you agree to our use of cookies. More information
Settings